Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το "Ένα αλφάβητο ταξίδι" στα καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου για το 2016!



Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ανακοινώνουν με μεγάλη υπερηφάνεια πως το παιδικό βιβλίο Ένα αλφάβητο ταξίδι των συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, σε εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη, έλαβε την τιμητική διάκριση White Ravens για το 2016 και έτσι συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου!


Το σήμα White Ravens απονέμεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου σε νέες εκδόσεις από όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τα παγκόσμια θέματα που πραγματεύονται αλλά και για το πρωτοπόρο συγγραφικό και εικαστικό στυλ τους. Η ετήσια λίστα White Ravens θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εκδοτών όλου του κόσμου οι οποίοι βρίσκουν σε αυτή τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για μεταφρασμένα βιβλία.


Στο Ένα αλφάβητο ταξίδι οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν τα γράμματα της Αλφαβήτας με τρόπο συναρπαστικό, μέσα από περιπέτειες και ανακαλύψεις. Το κείμενο σχεδόν ποιητικό, απλό κι ευχάριστο, ενώ η εικονογράφηση το συμπληρώνει αρμονικά, εξάπτοντας ακόμα περισσότερο τη φαντασία των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου